Terijaki csirke
- 4 csirkemell csont és bőr nélkül
- 3 kanál világos szójaszósz
- 3 kanál csípős mustár
- 1 kanál barnacukor
- fél kanál reszelt gyömbér
- 1 kanál szezámmag
- 1 kis fej hagyma vékony karikákra vágva
- 1 fokhagymagerezd
- 2 kanál olaj
Egy közepes edényben keverd össze a szóját, a mustárt, a cukrot és a gyömbért; tedd félre. Egy nagyobb teflonserpenyőben pirítsd aranybarnára a szezámmagot. A magot tedd félre, és ugyanebben a serpenyőben pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon.
Most tedd a húst és a szójás keveréket a serpenyőbe, fedd le és addig párold, amíg megpuhul (egyszer forgasd meg őket).
Tálaláskor a csirkére szórj szezámmagot, apróra vágott újhagymát. Rizzsel fogyaszd.